Magiske Lofoten byr på seg selv. Sola skinner, og vi koser oss rundt på de ikoniske og kjente plassene som alle ser ut som postkort nå i sommersola. Panter´n er kjekk og smal og kommer lett fram på noen av de smale veien her ute, og det er enkelt å parkere. Nå er jo ikke storinnrykket av turister kommet enda, så det er god plass for alle.

Vi starter som vanlig med en video:

Og så litt bilder:

Vi fikk ikke med oss alt på turen ifjor, så i år har vi forsøkt å ta med oss endel av reisetipsene vi har fått. Henningsvær er jo et «must», og det var virkelig koselig å rusle rundt i gatene der i 20 grader og sommersol. Nå tar det jo ikke så lange stunden å komme seg rundt der, men vi fikk da med oss både tørrfisk, den spesielle fotballbanen som ligger nede blant knausene ytterst på øya, vi snuste på atmosfæren rundt det lille torvet og avsluttet med litt forfrisninger på Galleri Lofoten.

Rambergstranda var et sted vi gjerne ville gjenoppleve. Her er det en nydelig strand med en koselig campingplass rett ved. Vinden uteble, men Tone fikk låne en SUP og padlet en god tur utover bukta. På vei innover dukket det opp en stor skygge i vannet foran, så en sort rygg med en spiss finne på  – hmm – var det en spekkhogger montro? Uansett, den forsvant og godt var vel det. Det ble i alle fall en vidunderlig kveld i gyllen midnattsol på den hvite vakre stranden.

Lofoten har mange perler, og vi ville jo gjerne besøke flere av de plassene vi har hørt om. Uttakleiv og Unstad er jo kjente navn. Uttakleiv har vært kåret til verdens mest romantiske strand av bl.a. The Times og verdens 3. vakreste strand av Sunday times Travel. Her beiter sauene blant alle teltene, og stranden er et yndet sted for å oppleve midnattsolen. Her kan også gå opp til fjellet «Mannen» og «Himmeltinden», men vi er ikke akkurat tindebestigere så vi tok bare en kort stopp her for å ta noen bilder og nyte utsikten før vi kjørte videre til Unstad som ligger kun 30 minutter unna. Her er det enda en flott hvit strand blant høye fjell, og dette er bølgesurfernes paradis. Arctic Surf center ligger her og det kommer tilreisende fra hele verden for å oppleve det spesielle stedet. Vi også, dette stedet må avmerkes på kartet som besøkt.

Translate »