Da var det tid for et par til av Lofotens høydepunkter, nemlig Reinebringen og fiskeværet Å i enden av E10. Vi må jo få med oss det beste av Lofoten nå som været er så flott. 

Reinebringen er en Sherpatrapp som har ca 1566 trinn (2020), og de siste 150meterne må man gå oppover i det bratte terrenget. Optimister som vi er så startet vi med friskt mot, men det gikk raskt opp for oss at med denne stigningen og vår kondisjon så var det greit å ta noen pauser innimellom. Trappene er nummerert for hver 50 trinn, så man kan følge med på hvor langt man er kommet. Det er laget flotte sittebenker hvor man kan nyte utsikten mens man får igjen pusten. Det er imponerende å se hvilket arbeid som er nedlagt for å få til dette, og med vårblomster i alle farger glemmer man nesten at man blir sliten. Og gulroten er selvsagt utsikten når man kommer på toppen. Vi fikk gode forsikringer fra de som var på vei nedover at vi skulle glede oss til utsikten på toppen, og det måtte vi si oss enige i. Sol og klarvær gjorde at vi kunne se snødekte tinder i horisonten, de bratte og ville fjella rundt oss, det lille sjarmerende samfunnet Reine, og asurblått hav. Jammen var det flott.

Men vi må jo også innrømme at beina var ganske skjelvende når vi kom ned, og vi sov utrolig godt etter å ha spist lofotburger til middag.

Vi var jo veldig nære det lille tettstedet Å som er endestasjon for E10, – nå kommer man ikke lengre med bil, neste mulighet er da båt hvis man skal lengre vest.  Vi fikk en koselig rusletur i Å som er det eldste fiskeværet i Lofoten. Her ble det selvsagt litt bilder og en kopp kaffe på brygga. Det er ganske lett å få oversikten i dette lille fiskeværet som har museum både får trandamperi og tørrfisk, i tillegg er det populært med rorbuferie her. Måkene trives også godt her, og de har installert seg med reir i nesten alle vindusposter. Etter rusleturen og gårsdagens fysiske utskeielse vi dro til Fredvang Camping for å slappe av og nyte stillheten.

Translate »