Da har vi hatt noen koselige dager i Tromsø med besøk hos familie. Været har slått litt om og blitt kaldere, men vi har storkost likevel med skravling, god mat, shopping og cafebesøk. Etter helgen tok vi turen ut mot Sommarøy.

Vi var på Sommarøy for 7 år siden, men det er jo et utrolig vakkert og fredelig sted  som gjerne kan gjentas. Her er det hvite sandstrender, turkis vann, muligheter for leie av kajakk og SUP, ribsafari og mye annet. Det er også et fint område for turer. Vi gikk en koselig runde og tok litt bilder og nøt naturen.

Fra Sommarøy går det ferge til Senja, og det passet jo fint. Vi hadde en flott tur på Senja ifjor, les her. Da vi sjekket litt om hva mer man kan se og oppleve kom vi til at vi hadde nok allerede fått med oss de fleste høydepunktene. Det var dog et par steder vi ikke hadde fått med oss, og dro derfor til Senjahopen og Mefjordvær denne gangen. Dette er to små fiskevær som ligger tett etter hverandre. Det var en fin blanding av sjarmerende og koselig med litt forfallent og fraflyttet. Toppturer, klatring, kajakkturer er typiske aktiviteter som man kan drive med her. Nasjonal turistveger har også laget et flott arkitektonisk toalettbygg i Mefjordvær. Som nevnt tidligere så har været blitt litt kaldere, så det ble ikke mer enn noen korte rusleturer idag. Men har dere ikke vært på Senja før så anbefaler vi absolutt et besøk. Senja er variert og vakker, det er mye å se og oppleve.

Translate »