De siste dagene har temperaturen falt, det regner, og noen steder har det faktisk vært snø i lufta. Vi sier igjen; nå tar vi en ny beslutning og reiser sørover. I tillegg til det dårlige været så har det også dukket opp noen andre ting som vi gjerne vil få ordnet hjemmefra. Og igjen, fordelen med bobil er at man kan ta ting på sparket.

Etter at vi forlot Senja bar det sørover i fint driv. Første stopp på vei sørover var Innhavet bobilparkering. Her har vi hørt at mange stopper og vi så jo at dette var en fin plass. Store, fine og varierte pitcher ned mot sjøen, selv om utsikten var begrenset med regn og lavt skydekke denne kvelden. For oss ble det kun en overnatting før vi trillet videre, på morgenen var det kun 5 grader, og på fjelltoppene så vi et melisdryss av snø. Da vi kom litt høyere opp sluddet det, og temperaturen var falt til 3 grader. Jaja, vi får oppleve litt av hvert på tur.

Vi dro videre, over Saltfjellet og parkerte til slutt rett før Namskogan. Vi møtte mange bobiler som var på vei nordover – gled dere til flotte opplevelser, og vi håper at været bedrer seg snart slik at dere får best mulig utbytte av turen. Ved Namskogan begynte temperaturen å bli bedre, og det syntes visst også knotten. Fin plass rett ved Namsen, fisken vaket, og sola tittet fram litt på kvelden før vi sovnet til at regnet trommet på taket. Neste dag videre gjennom Trøndelag, med et kort stopp for å tippe i Verdal, samt kjøpe lokal Steinvikholm akevitt som vi hadde fått anbefalt, så endte dagens etappe rett forbi Oppdal, nesten på Dovre. Temperaturen hadde økt til 20 grader. Vi fant en flott fricampingplass på gamleveien langs E6, litt gjemt bak en fjellknaus og rett ved elva. Middagen , laks i fløte med sopp, paprika og vårløk laget i Omnia, ble nydt med en nydelig utsikt til Snøhetta (tror vi).

Vi var grytidlig opp neste dag og satte GPS´n på Ridderspranget. Her har vi vært før, men vi hadde lyst til å ta turen innom for å ta noen bilder og oppleve det flotte fossestryket igjen. Vilt og vakkert, og med sagnet om ridderen som stjal bruden og hoppet over fossen med henne i armene er dette et spesielt og artig sted.
Siste etappe gikk over Valdresflya, via Hønefoss, Hokksund og hjem til Larvik. Vi har hatt en fantastisk tur, kjørt 475 mil, opplevd og sett mye av alt det flotte Norge kan by på. Vi har kost oss på tur, og så var det deilig å komme hjem til 23 grader og den koselige leiligheten vår.

Translate »