Vi startet denne bloggen for mange år siden rett og slett for å ha et sted vi kunne samle bilder og opplevelser fra reisene våre, altså lenge før vi startet med bobil. Til å begynne med var bloggen mer en slags privat greie. I 2017 kjøpte vi bobil, og trafikken på bloggen gikk opp når vi startet med å poste reisebrev fra våre bobilturer. 20 Januar i 2018 startet vi vår heltidstilværelse i bobil, og etterhvert solgte vi huset vårt i Sandefjord, rett og slett et eventyr. Det var først når vi flyttet i bobil på heltid at det virkelig ble fart på bloggen med tusenvis av visninger hver måned, alt etter hva vi skrev om. Pr. 20 Juni 2021 ligger det 277 blogposter her, alt fra reisebrev til betraktninger, og hvordan vi løste praktiske ting ved å bo i bobil på heltid.

Statistikk

Så hva leses mest? Hvilke blogposter er mest populære? Vi har hele tiden fulgt med på statistikken for nettstedet vårt, og den viser en del interessante ting. Hva er egentlig bobilfolket opptatt av? En ting er iallefall sikkert, reisebrevene ligger helt nederst på listen over hva som leses. Det er betraktningene og bloggpostene rundt tekniske utfordringer som er absolutt best besøkt. Det var en del ting vi måtte finne ut av, problemer som skulle løses, og hele tiden skrev vi om hvordan vi løste problemene. Vi var hele tiden opptatt av at vi skulle gjøre dette på en riktig og lovlig måte. Det ble en del research, telefonmøter med jurister innefor det offentlige, alt for å gjøre ting riktig og presentere dette her på bloggen.

Topp 10 listen

Vi kan ikke presentere besøkstall på alle de 277 innleggene, men her kommer en topp 10 liste over hva som er mest lest på bloggen siden 2018.

  1. Hva sier loven om fast adresse i bobil, 14.390 visninger
  2. Aldri mer toalettkassett – Cinderella i bobilen, 9.636 visninger
  3. Vi feirer . vi ha bodd 1 år i bobilen, 9.013 visinger
  4. Gass, Gass, Gass – i bobilen er vi avhengig av gass, 4.932 visninger
  5. Gassfylling i utlandet – vår enkle løsning, 4.429 visninger
  6. Cinderella – vår brukererfaring over 3 måneder, 4.222 visninger
  7. 2 år på fulltid i bobil – og det blir bare bedre, 4.202 visninger
  8. Du kommer ikke frem med så stor bil, 4.085 visninger
  9. Hydrauliske støtteben – en dyd av nødvendighet, 3.855 visninger
  10. Full luftfjæring – vår erfaring så langt, 3.698 visinger

Som dere ser er ikke noen av våre reisebrev innenfor topp 10 over leste innlegg. Men vi vet vi også at vi har en fin gjeng med trofaste følgere som synes det er morsomt og interesssant å følge oss på reiser og opplevelser.

Konklusjon

Det er helt tydelig at mange er på søken eter informasjon rundt det å kunne bo i bobil på heltid. Kanskje dette blir en trend i årene som kommer, og da er det jo morsomt å tenke på at vi sikkert har inspirert mange. Vi vet at de er mange som drømmer om å ta en liten timeout, tilbringe noen år på «loffen», og vi oppmuntrer selvølgelig til det. Vår heltidstilværelse i bobil er over, men vi ville ikke vært det foruten. Vi har besøkt spennende steder rundt i hele Europa, knyttet vennskap med mange flotte mennesker som vi fremdeles har god kontakt med, og har skapt minner for livet!

Translate »