Å hoppe på nye og spennende ting er noe vi synes er utrolig morsomt og givende. Når det gjelder bobil så føler vi nå at vi har gjort det meste, fra å selge huset vårt for å bo i bobil på heltid, til å kjøre liten bybobil på kryss og tvers i Norge. På fire år har vi oppholdt oss godt og vel 1.000 døgn i bobil, statistisk mer enn det mange gjør gjennom et helt bobilliv hvor bobilen brukes til helger og ferier. Vi har kjørt Europa på kryss og tvers fra Tromsø i nord til Sicilia og Tarifa i sør. Den siste tiden har bobilen blitt brukt mindre og mindre, kanskje vi skulle prøve noe annet?

En drøm blir virkelig

En morgen for noen uker siden sitter vi ved frokostbordet, jeg (Finn) forteller Tone om en merkelig drøm jeg hadde i løpet av natten. Jeg drømte at jeg var ute med en flott Colin Archer, seilte rundt i ytre delen av Larviksfjorden. Jeg har relativt god båterfaring, og har hatt en del båter opp gjennom livet, bl.a to flotte trebåter jeg har pusset og stelt med gjennom flere år. Jeg har alltid vært fascinert av disse flotte Colin Archerne, fantastiske båter. Vel -sier Tone, la oss selge Panter’n og kjøpe oss en Colin Archer. Vi bor jo også nå midt i smørøyet når det gjelder miljø slike båter. Vi har 100 meter å gå ned til Skottebrygga, det er 150 meter til beddingen hvor Colin Archer bygget godt og vel 200 av sine båter. Rusler vi de få meterne ut på Tollerodden finner vi fødestedet hans, og hvor han bodde mesteparten av sitt liv. Litt historisk sus altså…

Vi ser på båt

Å finne drømmebåten er ikke så enkelt. Det finnes en del seilskøyter til salgs, men vi ville prøve å finne noe hvor vi slapp alt for mye arbeid med oppussing i starten. Plutselig dukket hun opp, og hun bærer navnet KARUNA. En velholdt og fantastisk flott gaffelrigget Colin Archer på 40 fot bygget i 1998 etter Archers tegninger «Cruiser til København». Det betyr at dette er en Colin Archer lystbåttype, litt smalere og smekrere en de litt brede los og redningsskøytene. Dette gjør at hun også kan være litt raskere når det seiles. En solid trebåt på 17 tonn bygget i eik på furuspant og med flotte linjer. Jeg kjente at hormonene bruset ganske så heftig når vi var ombord for å besiktige henne, og Tone har akseptert at det kommer en kvinne til inn i livet vårt.

Bobilliv byttet mot båtliv

Som du sikkert har forstått har dette nå blitt en realitet. Panter’n er solgt til nye eiere, og vi håper at de får mange flotte turopplevelser og blir like fornøyde som vi har vært. KARUNA har kommet seilende inn i livet vårt, og vi er klare for nye eventyr til vanns. Denne bloggen ble jo egentlig startet som en slags reise/dokumentasjonsblogg for oss selv, et sted vi kunne samle bilder og skrive litt om opplevelsene våre. Så ble det en bobilblogg med reisebrev, tips og råd om tekniske løsninger og litt betraktninger. Nå er bobilen byttet mot båt, men vi har håper at nye og gamle følgere vil være med oss og KARUNA videre på nye eventyr.

Og til slutt en liten video:

Translate »