Om oss

Heisann.

Så hyggelig at du stakk innom siden vår. Vi er Tone & Finn fra Sandefjord, et ektepar i midten av 50 åra som traff hverandre i voksen alder, og giftet oss i 2016.
Vi har gjort det som mange drømmer om, – vi solgte alt og flyttet inn i en bobil og reiste Europa rundt i 2,5 år – tilsammen 800 sammenhengende døgn i bobil.
Før vi startet diskuterte vi mye hvordan et slik liv kunne vært. Vi reiste rundt på bobilmesser, så på biler, diskuterte løsninger og hvor stor en bil burde være for å kunne bo i den på heltid. Vi er tross alt godt voksne, litt komfort må vi ha. Etterhvert festet dette seg bare mer og mer, og i oktober 2017 hadde vi plutselig kjøpt oss en bobil. Vår første bobil var en Adria Sonic 810, – som vi kalte den for «Sølvpilen».

Vi likte så godt å være i bilen at vi var mer der en hjemme. Fra slutten av oktober og frem mot jul bodde vi ca 20 døgn i bilen, og under denne perioden planla vi en lenger tur i starten av 2018. Det er ikke noe problem å være lenge borte, Finn jobber med design og foto, og i tillegg er han trubadur i helgene, og dette er jo en perfekt kombinasjon for å kunne bo og jobbe i bobilen. 20 Januar 2018 la vi ut på en fantastisk tur som skulle vare i godt og vel 2 måneder, ned hele Europa, rundt den Iberiske halvøya og tilbake til Norge igjen. Turen var mer eller mindre ment som en test på hvordan det er å bo på en såpass liten hybel som en bobil. Erfaringene er bare positive, og i Mai 2018 valgte vi å selge huset vårt i Sandefjord for å gjøre dette på heltid. Drømmen har altså blitt til virkelighet, vi har bare gjort det! Sølvpilen tok oss med på 2 langturer syd i Europa, etter den første prøveturen dro vi neste vinter til Korsika, Sicilia, hele Italia på langs og med ferge over til Spania. Basen på sommeren var Granholmen Camping i Sandefjord, ispedd med noen turer rundt i Norge, og en sommertur til Nederland for å sette på full luftfjæring og besøke venner i Dusseldorf.

«Sølvpilen» ble etterhvert byttet ut til en Morelo Loft Premium 92MB – pop kalt «Lofty». Den tok oss med på en ny rundtur syd i Europa; Våre favoritter er blitt Sicilia, og Tarifa i Spania hvor kiting og vannsport er en spennende og morsom aktivitet. Det er viktig å holde seg i form når man blir eldre. Finn startet først med kiting i Tarifa våren 2019, og Tone begynte etter en stund – på høsten 2019. Da koronakrisen inntraff var vi i Portugal og kitet på lagunen ved Foz do Arelho litt nord for Lisboa. Vi måtte da kjøre hjem til Norge så fort det lot seg gjøre. Da vi kom hjem var det ikke så enkelt å bo i bobil lengre, – og vi fant ut at nok var nok. Nå har vi kjøpt oss en leilighet i Larvik, nærmere bestemt på Tollerodden. Her har vi faktisk Larvik Bobilparkering som nærmeste nabo. Det var litt godt å være bofast igjen.

Men etter en stund så meldte det seg et savn etter å reise på tur. Da fant vi ut at nå er tiden inne for en ny type bobilisme. Vi er jo opptatt av opplevelser, – og når vi ikke skal bo i bobilen så trenger den ikke å være så stor. Vi kjøpte en bybobil; en sort Carthago Van Charming GT 640 som har fått navnet «Panter´n». Nå gleder vi oss til å dra på nye eventyr med denne. Vi skal utforske nye steder som det ikke har vært mulig å komme fram med de store bobilene. Siden vi også er glade i vannsport så vil vi gjerne dra til lokasjoner hvor dette er mulig. Her treffer vi likesinnede som også liker å leke i bølgene. Noen av de beste spotene for slikt ligger ofte litt ulendt til, og da er en mindre bybobil midt i blinken.

Translate »