Om oss

Heisann. Så hyggelig at du stakk innom siden vår. Vi er Tone & Finn fra Sandefjord, et ektepar i midten av 50 åra som traff hverandre i voksen alder, og giftet oss i 2016. Vi har valgt en livsstil som kanskje ikke er helt vanlig for vår alder, vi bor nemlig på heltid i vår bobil «Sølvpilen». Sølvpilen har allerede tatt oss på mange flotte turer i både inn og utland, og vi gleder oss over å ha denne fantastiske friheten.

Over et godt måltid i 2016 kom samtalen inn på hvordan det ville være å bo på heltid i en bobil. Hva slags liv ville det blitt. Det er lett å lage seg en glorifisert versjon av et slikt liv, og det er et godt stykke å gå fra å snakke og drømme om det til å faktisk iverksette å gjennomføre, så vi slo det hele fra oss.

Månedene gikk, og tanken dukket stadig opp igjen, det ville liksom ikke helt slippe taket. Igjen så begynte vi å diskutere  hvordan et slik liv kunne vært. Vi reiste rundt på bobilmesser, så på biler, diskuterte løsninger og hvor stor en bil burde være for å kunne bo i den på heltid. Vi er tross alt godt voksne, litt komfort må vi ha. Etterhvert festet dette seg bare mer og mer, og i oktober 2017 hadde vi plutselig kjøpt oss en bobil.

Vi likte så godt å være i bilen at vi var mer der en hjemme. Fra slutten av oktober og frem mot jul bodde vi ca 20 døgn i bilen, og under denne perioden planla vi en lenger tur i starten av 2018. Det er ikke noe problem å være lenge borte, Finn jobber med design og foto, og i tillegg er han trubadur i helgene, og dette er jo en perfekt kombinasjon for å kunne bo og jobbe i bobilen.

20 Januar 2018 la vi ut på en fantastisk tur som skulle vare i godt og vel 2 måneder, ned hele Europa, rundt den Iberiske halvøya og tilbake til Norge igjen. Turen var mer eller mindre ment som en test på hvordan det er å bo på en såpass liten hybel som en bobil. Erfaringene er bare positive, og i Mai 2018 valgte vi å selge huset vårt i Sandefjord for å gjøre dette på heltid. Drømmen har altså blitt til virkelighet, vi har bare gjort det!

Translate »