Lisboa

Februar 2015

Lisboa er en flott og by med okerfargede tak og keramiske fliser på veggene. Byen er kjent for sine trikker, – spesielt trikk nr 28 som går opp til St Georg borgen. Vi tok selvsagt den, – og der oppe var det god utsikt over byen. Portugal er også kjent for portvin, vino verde og Fadosang. Vi måtte jo prøve portvinen, – men ikke den dyreste som var over 100 år gammel og kostet langt over vårt feriebudsjett. Lisboa har også en moderne bydel med spennende arkitektur. Og selveste hr. Eiffel har også laget et tårn med heis i byen – ikke så stor som i Paris, men vakkert og spesielt.

Sintra ligger en halvtimes togtur fra Lisboa og er verd et besøk. Pena ligger som et eventyrslott på toppen av en høyde og står som det ble forlatt da de kongelige flyktet og landet ble republikk. Det går både busser og taxi opp til slottet, men vi valgte å gå…selv om det etterhvert viste seg å være en dryg tur. Vi tok motorisert transport ned igjen og spiste i en koselig restaurant inne i smugene i den vesle landsbyen.

Cabo di Roca er det vestligste punktet på fastlandseuropa. Værhardt, vilt og vakkert, – og ganske surt da vi besøkte stedet. Men artig å få med seg likevel.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Translate »